Youngskvartalet2

YOUNGSKVARTALET

Youngskvartalet – et kollektiv av konsepter under ett tak!

Midt i smørøyet av Oslos uteliv har det i løpet av desember og januar åpnet hele syv nye, spennende konsepter i det nyoppussede Youngskvartalet. Youngskvartalet finner du rett ved Youngstorget og er et utmerket sted for mat og drikke i forbindelse med eventer på for eksempel Folketeateret, Rockefeller eller Sentrum Scene – eller selvsagt som et mål i seg selv.

Simen Vinge, Karen Busck, Magnus Egerdahl Nørsett og Rudolf Reim er de fire gründerene bak MadeInOslo som hadde ideen med å skape et mat- og drikkekollektiv. Deres grunnidé var å utvikle et uformelt sted med høy kvalitet som kunne være en plattform for unge gründere. Stedene i konseptet skal ikke konkurrere med hverandre, men hjelpe hverandre. Målet med kollektivet var å gi området noe som skiller seg ut, med originale steder med sjel og karakter. Dette vil vi si de absolutt har klart!

I Youngskvartalet finner du:

TALOR & JØRGEN | kaffebar og brenneri

Ambisjon: lage Oslos minste og beste kaffebar med eget brenneri.

Brenneriet leverer kaffe til kaffebarer og restauranter i over 50 land. I tillegg til kaffe finner du også rykende ferske, hjemmelagede donuts, laget på egen oppskrift. Pågangen etter åpning har vært enorm, og om du skal sikre deg donut må du ofte komme tidlig på dagen.

Talor & Jørgen drives av Talor Browne som har bakgrunn fra Tim Wendelboe og Jørgen Hansrud som har bakgrunn som Brand Manager for Steam.

GUNNARS GENERASJONSBAR | fra frokost til nattmat
https://www.facebook.com/generasjonsbaren/

Ambisjon: skape en restaurant som skal speile det urbane livet. Et sted som lever hele dagen fra tidlig frokost til sen nattmat.

Her kan du komme enten du både skal spise og drikke eller bare drikke. Maten er enkel og god, uten staffasje, men med de beste økologiske råvarene. Frokost serveres hele dagen og hele kvelden. Gunnars Generasjonsbar er verken diner eller gastropub men henter det beste fra de to og pakker det inn på sin egen måte.

Gunnars Generasjonsbar drives av Gunnar Forsgren som de to siste årene har drevet, vært barsjef og hovedansvarlig hos Torggata Botaniske.

LULU LODGE | sushi og sake restaurant
https://www.facebook.com/lulu.lulu.oslo/

Ambisjon: lage sushi sånn som du aldri har fått det før.

Hos Lulu finner du ingen meny, du sier hvor mye du vil spise og hva du ikke liker så lar du kokken bestemme resten. På denne måten ønsker Lulu å gi trauste nordmenn nye opplevelser og smaker. I tillegg finner du her en rikholdig sakebar hvor det lages alt fra tradisjonell sake til spennende sakecoctails.

Lulu Lodge drives av Sandra Kristiansen, daglig leder og Marco Mogueis, kjøkkensjef.

Sandra er utdannet sakesommelier og har bakgrunn som restaurantsjef hos Jonathan Sushi, Champagneria og Dattera til Hagen. Marco var med å starte Kamai som medeier og kjøkkensjef, har også jobbet på Alex Susi Tjuvholmen, Jonoe, Jonathan Susi og Alex Sushi Solli Plass.

HÅNDSLAKT & HÅNDSLAG | slakter og ølbar
https://www.facebook.com/haandslag/

På hjørnet ut mot Youngstorget finner du tre konsepter i ett lokale; slakter, hovedbar og gjestespill.

Hos slakteren kan du kjøpe kjøtt, skinker og pølser for å ta med deg hjem eller du kan få det tilberedt for å spise der sammen med litt øl. I hovedbaren fokuseres det på pils og lager, men det finnes også et godt utvalg vin og drinker. Her serveres skinke og pølsevarianter i stedet for de tradisjonelle peanøttene. Innerst i lokalet finner du gjestespill-området. Dette er en egen mikrobryggeri «take-over» bar der ulike mikrobryggerier fra hele verden kan servere sine spesialiteter i en måned av gangen.

Håndslag drives av Naim Lorentzen, daglig leder og Terje Wiese, ølansvarlig.

Naim har bakgrunn som daglig leder og driftsansvarlig for Gloria Flames, Head On og Hukodden. Terje har bakgrunn som restaurantsjef på Sentralen, Hitchhiker, Smalhans, Statholdergaarden.

GIROTONDO | pizzarestaurant
https://www.facebook.com/Girotondo/

Ambisjon: lage Oslos beste pizzaer.

Girotondo er en hyllest til den lokale pizzeria på Sicilia – tilgjengelig, folkelig og sosial. Alle sitter sammen på rustikke langbord der italiensk vin serveres i mugge og kjøkkenglass. Kvalitet på råvarene står i fokus – deigene lages på en 70 år gammel surdeigskultur og sausen etter gamle, lokale italienske oppskrifter.

Girotondo drives av Mattia Trevisiol, kjøkkensjef. Han har bakgrunn fra Åpent Bakeri, Paleet, Baltazar og Olivia.

ANDRE TIL HØYRE | vin- og coctailbar
https://www.facebook.com/andretilhoyre/

Ambisjon: tilby en stemning du ikke finner noe annet sted i byen, du skal komme til en hjemme alene fest i en leilighet der alt er bedre enn hjemme hos deg selv.

«Leiligheten» består av tre rom med ulike atmosfærer. Ett sted hvor dekadens og moderne design møter avslappet holdning – vær som du er. I loungen kan du slappe av i komfortable sittegrupper, mens du serveres fra trillevogner. Bibliotekbaren er en fullservice coctailbar som er åpen når det er mye folk. Du kan også få servert en liten matbit om du ønsker det.

Andre til høyre drives av Anne Maurseth. Anne har bakgrunn fra Pigalle, Torggata Botaniske, Nr 19 og Bar Boca.

NEMESIS | restaurant

Ambisjon: fylle et gapende hull på Youngstorget og lage mat i særklasse.

To av landets beste unge kokker teamer opp med to dyktige unge sommelierer for å lage mat og drikkeopplevelser utenom det vanlige. Med base i lokale og ferske råvarer, men med inspirasjon fra teknikker og oppskrifter fra hele verden ønsker de å bidra til noe nytt i Oslos kulinariske verden.

Nemesis drives av

Jan Erik Hauge, kjøkkensjef
Jan Erik er deltaker på kokkelandslaget og har bakgrunn fra Palace Grill, Tango, Den Norske Ambassade Washington, Søtt og Salt, Brygga 11 og Besjarvik.

Eskild Hildonen, souschef
Eskild har bakgrunn fra Pjoltergeist, Happolati, 5 bord, Arakataka og Trattoria Populare.

Emily Lindwall, daglig leder/sommelier
Emily har bakrunn fra Trattoria Populare, Lokk og Druen.

Heidi Bruun-Hanssen, vinansvarlig/sommelier
Heidi har bakgrunn fra Le Benjamin og Bristol.

Vi ønsker alle konsepter lykke til med sine nye serveringssteder og vil samtidig takke for godt samarbeid underveis i prosessen!

Ansvarlige for prosjektet hos Foodtech: 

Stian Storvik Kristiansen | salg storkjøkken
Stian er utdannet kokk med fagbrev og har jobbet som kokk i 12 år, blant annet på Quality Hotel Leangkollen, Fossheim Turisthotell, Vianvang, Oro Restaurant og Bar, Südøst Restaurant og Kumlegaarden Restaurant. I tillegg har han drevet med catering som selvstendig næringsdrivende.

Hege Søgaard Moen | salg interiør/interiørarkitekt
Hege er utdannet interiørarkitekt fra Griffith College, BA (hons) Interior Architecture og har jobbet hos Foodtech i 3 år. Tidligere har hun vært selvstendig næringsdrivende som interiørarkitekt og teknisk tegner.

Foodtech er en vareleverandør som kan bistå deg på den måten du ønsker eller har behov for – hele veien fra idé til ferdig prosjekt. Vi er en totalleverandør, med bred kompetanse og lang erfaring innen storkjøkken og serveringsløsninger. Dette betyr at du kun trenger å forholde deg til én leverandør!

Har du et spennende prosjekt på planen?
Vi kan hjelpe deg! Kontakt oss på post@foodtech.no eller tlf 22 08 70 70 så blir du henvist til riktig person.

Siste innlegg

PAKKING | bærekraftige løsninger 

  Foodtech Industri er totalleverandør av pakkemaskiner til næringsmiddelindustrien og har lang erfaring innen veiing og pakking av foredlede og uforedlede produkter, både til lagring, […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

KJØKKEN | effektiviser driften

I Foodtech har vi begrepet FOODTECH’nology, som forteller deg at vi tar innovasjon og bærekraft på alvor. Våre leverandører er håndplukket av oss, for å […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

UNOX EVEREO | FAQ

Er det mulig å kombinere kvaliteten ved langtidstilberedning med rask service?EVEREO er svaret! EVEREO er resultatet av UNOXs erfaring, kombinert med forskningsprosjekt utført av University […]

Les mer