.

STORKJØKKEN | våre bærekraftige produkter

FOODTECH’nology er FOODTECH sitt samlebegrep for å belyse våre agenturers fortinn innen innovasjon og bærekraft. Vårt viktigste bærekraftmål er å bistå våre kunder med å nå sine.

Våre produsenter fokuserer mye på å imøtekomme fremtidens krav innen;

  • Redusert energi, vann og kjemikalier
  • Økt holdbarhet på eksponerte varer
  • IOT kommunikasjon
  • Restråstoff utnyttelse
  • Matsvinn

Fokus på disse punktene samt bedre kvalitet på utstyret gir oss et bedre TCO (total cost of ownership) regnestykke.


Vil du vite mer om hvordan Foodtech jobber mot bærekraftige løsninger?
Kontakt Raymond Wiig,
raymond@foodtech.no


EKSPONERING AV VARER

Moderne kjøleteknikk kan bidra til forlenget holdbarhet og bedre kvalitet. Kuldegardiner med soft luftstrøm kontra kjøleplater, vil sammen med for eksempel automatisk hev og senk av lokk bidra til økt kvalitet og holdbarhet.

Vi har i dag kjøledisker med kjøleromskvalitet for eksponering av de fleste varegrupper. Dette gir økt holdbarhet og bedre kvalitet for sluttkunde.

AKE og deres nye M1 disk har ved tester vist økt holdbarhet på kaker med over 24 timer. Et annet eksempel er Rosenberg i Lillestrøm som har det siste innen kjøledisk for kjøttprodukter. Ny vifteteknikk med meget lav luftsirkulasjon sikrer lenger holdbarhet og lavere vektreduksjon. Man trenger ikke lenger å tømme disken hver kveld, da de kan brukes som lager. Kunde har selv utført tester som viser at vektreduksjon på eksponerte produkter er rundt 5 % lavere.

Criocabin har utviklet G og S consept for de fleste varegrupper, med kjøleromskvalitet i kjøledisk. Blant annet skal disse konseptene ikke tørke ut matvarene, ved å ha lav ventilasjon og optimal kontroll av fuktighet og temperatur. Disse faktorene gir kunden en lavere TCO enn deres tidligere kjøledisker.

Når det gjelder varmedisker er det også utvikling innen teknikker som forlenger holdbarhet og lavest mulig ytre påvirkning av eksponerte varer. Hvor lang tid eksponeringen holder produktet, til det når en kritisk temperatur på rundt +62 grader, er en viktig faktor for holdbarhet, svinn og beste TCO. Frijado sine åpne varmedisker er utstyrt med varmegardin noe som sikrer en jevn varme med godt hold og forlenget holdbarhet.

Buffetanlegg

Buffetanlegg er utpekt som en potensiell årsak til for mye matsvinn. Mange har tatt tak i dette med rutiner rundt varepåfylling, mindre asjetter, bedre informasjon osv. Mange buffeter har eldre statiske brønner eller kjøleplater som kjøleløsning. Bytter man til moderne kjølebrønner med omluft vil man forlenge holdbarheten på de eksponerte varene radikalt. Man kan i tillegg vurdere hev/senk funksjon, enten manuelt eller automatisk for å redusere omgivelsenes påvirkning. Korrekt belysning har også en innvirkning på produktenes holdbarhet. Reduksjon av eksponert mengde mat og tilgjengelighet for varepåfylling er et aktuelt tiltak til dette.

Fra kald eksponering til varm servering.

Et tiltak for å redusere svinn kan være å eksponere varer kaldt, i kombinasjon med moderne utstyr som varmer opp produktet hurtig. Da blir produktets kvalitet regenerert og kunden kan raskt få et varmt produkt som oppleves ferskt. Atollspeed sine nye highspeed ovner med kraftig 3 veis varmluft har 0-100% justering av micro og luftmengde for optimal tilpasning.

Pizzamaster sine HC ( high capasity ) ovner som kan steke på opp mot + 500 grader er også et ypperlig alternativ for å hurtig servere pizza og tilslektede produkter fra kjøledisk til spiseklart.

Klimaklasse

Nye regler har gjort at alle kjøle og fryse produkter må merkes med klimaklasse. Klimaklasse A er beste nivå, og vår samarbeidspartner Angelo Po har høyeste merking. De har nå kjøleskap og benker med kuldemiddel R600a (butan) og R290 (propan), som er ikke-syntetiske kuldemidler. Også Hoshizaki sine isbitmaskiner er alle med R290a kuldemiddel.  Bruken av R600a er økende på grunn av den lave miljøbelastningen og gode termodynamiske ytelse, og er nå det foretrukne kuldemediet i moderne kjøleskap. Den er ikke-toksisk med null ozonnedbrytende potensiale og svært lavt GWP (Global Warming Potential). På samme måte er også R290 veldig miljøbesparende da den også er ikke-toksisk og har veldig lav GWP.

Energireduksjon

Snakk med oss om hvilke produkter som kan bidra til å redusere det totale forbruket av energi. Klimaklasse A kjøleskap bruker 39% mindre energi enn tidligere modeller. Meiko sine isolerte oppvaskmaskiner med varmegjenvinning bruker vesentlig mindre energi, kjemi og vann enn tidligere modeller. Angelo Po sin nye Flexiplate med 4 soner er 2 griller i en, både koketopp og grilltopp. Alle soner har separat styring og energibehovet er redusert.

Dette er kun noen eksempler på det vi kan levere. Kontakt Foodtech for et godt samarbeid mot å nå dine bærekraftige mål.


Høres dette interessant ut? Kontakt oss gjerne!

Raymond Wiig
Markedsdirektør
Foodtech Interiør og Storkjøkken
Telefon: 90 19 05 99
E-post: raymond@foodtech.no

Iren Ellefsen Fagerhøi
Salgssjef
Foodtech Interiør og Storkjøkken
Telefon: 90 61 51 25
E-post: iren@foodtech.no


Siste innlegg

PAKKING | bærekraftige løsninger 

  Foodtech Industri er totalleverandør av pakkemaskiner til næringsmiddelindustrien og har lang erfaring innen veiing og pakking av foredlede og uforedlede produkter, både til lagring, […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

KJØKKEN | effektiviser driften

I Foodtech har vi begrepet FOODTECH’nology, som forteller deg at vi tar innovasjon og bærekraft på alvor. Våre leverandører er håndplukket av oss, for å […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

UNOX EVEREO | FAQ

Er det mulig å kombinere kvaliteten ved langtidstilberedning med rask service?EVEREO er svaret! EVEREO er resultatet av UNOXs erfaring, kombinert med forskningsprosjekt utført av University […]

Les mer