Matsvinn

REforReM | riktig emballering for redusert matsvinn

Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.

BWL Maskin/Foodtech er stolt deltaker i innovasjonsprosjektet Riktig emballering for redusert matsvinn, prosjektet med kortnavnet REforReM er et tre årig næringsrettet innovasjonsprosjekt (IPN). Prosjektet ledes av BAMA ved Thomas Eie.

Å produsere mat som i neste omgang kastes er langt mer skadelig for miljøet enn det å bruke mer emballasje enn hva mange forbrukere kanskje mener er nødvendig. Emballasjen beskytter og bevarer maten.

Ulike matvarer trenger ulik emballasje. Dette prosjektet tar utgangspunkt i aktuelle matvarene for å finne de beste emballeringsløsningene. Grønnsaker, kjøttprodukter og fiskeprodukter er blant matvarene det skal jobbes med. Målet er at et par år frem i tid skal hver og en av oss kaste mindre mat, fordi de nyutviklede emballeringsteknologiene øker holdbarheten og forbedrer produktkvaliteten.

 

Les mer om prosjektet her.

Siste innlegg

FREMTIDENS KANTINE

Hva skjer med kantinen i fremtiden? Dette er et aktuelt tema uavhengig av Covid19, men man kan trygt si at vi har blitt mange erfaringer […]

Les mer

KJØKKEN | til ditt serveringssted

Foodtech er en vareleverandør med lang og bred kompetanse innen storkjøkken og serveringsløsninger. Vi er en totalleverandør, noe som betyr at vi kan hjelpe deg […]

Les mer

NYHET | hygieneavdeling

Foodtech har økt sitt fokus på hygieneprodukter knyttet til produksjon og servering for små og store bedrifter. Foodtech tilbyr: Praktisk og effektiv utforming av hygienesluser […]

Les mer