19 Labaguette

MATSVINN | Redusér matsvinn i disk

Serveringsbransjen er utfordret til å redusere matsvinn med 50% innen 2030, for å oppnå dette kreves det ikke ett, men en serie med tiltak. Foodtech sitt viktigste bærekraftsmål er å bistå våre kunder å nå sine bærekraftsmål og vi vil belyse flere mulige tiltak for å redusere svinn.

Kjøleromskvalitet

Kraftige vifter bidrar til godkjent temperatur i disker med mange plan, men den samme teknikken bidrar også til uttørking og redusert levetid på eksponerte varer. Vi anbefaler moderne kjøledisker med ny vifteteknikk som sikrer god luftgardin ved lav sirkulasjon. Dette i kombinasjon med høyere luftfuktighet gir det vi kaller kjøleromskvalitet. Varer holder seg bedre i et mørkt kjølerom enn i en kjøledisk, eller gjorde. Tester av nye disker med kjøleromskvalitet viser at produktene holder vesentlig lengre med tanke på utseende og spisekvalitet. For kaker, og andre ikke dagsferske produkter, vil effekten være opptil 1-2 dager lengre holdbarhet. Optimal kjølekvalitet vil kunne bidra med å redusere svinn, samtidig som kunde får et bedre slutt produkt.

Les mer om kjøledisker med kjøleromskvalitet.

Mice en place

De fleste av oss har dessverre ikke en velfungerende krystallkule men baserer mengde ferskvare på erfaring og noe historikk. Har man store disker som skal fylles for å være fristende, eller tungvint produksjon, vil de fleste ha rutiner som gir stor mengde. En av våre forslag for fremtidige kunder eller ved ombygging er å redusere mengden varer eksponert, men legge opp til en god «mice en place». Dette begrepet er velkjent blant kokker og betyr å ha alt klart for hurtig og lage sluttproduktet. Teknikker her er disker med integrert garnetyr, løs garnetyr i nærområdet og nærhet til god kjøleløsning for lagring. Mange vil nok tenke at det å produsere oftere og mindre krever mer tid, og det stemmer nok til en viss grad, men trekker man fra tiden man sparer på det som produseres men ikke selges så går det nok opp i opp. Fordelene vil være redusert svinn og ferskere sluttprodukt for kunde.

Vil du lære mer om hvordan Foodtech jobber med bærekraft?

Sjekk vår brosjyre og disse artiklene:

Brosjyre: Bærekraft på menyen
Artikkel: Bærekraft | matsvinn i matproduksjon
Artikkel.: Høy kvalitet på kjøledisker er god økonomi

Har du spørsmål?
Kontakt Raymond Wiig, raymond@foodtech.no

 

Siste innlegg

Covid-19 pandemien.

Foodtech tar Covid-19 pandemien på alvor. Derfor opprettholder vi drift og vil være tilgjengelige for våre kunder med nye maskiner, deleleveranser og service slik at norsk matindustri, dagligvarebutikker, bensinstasjoner og andre serveringssteder kan operere så effektivt som mulig til tross for krisen vi nå opplever. Vi har strenge rutiner for renhold av verktøy og utstyr som brukes i forbindelse med service og holder kontinuerlig et øye med nye tiltak og regler fra regjeringen.

Les mer

DAGLIGVARE | nytt magasin

Visste du at Foodtech leverer alt utstyr du trenger til din dagligvarebutikk? I vårt nye magasin for dagligvare kan du lese mer om hva Foodtech kan hjelpe deg med og se litt av vårt utvalg for butikk.

Les mer

Foodtech sponser NM i kjøttprodukter

Foodtech har inngått et 2 års samarbeid med Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund om sponsing av Norgesmesterskapene i kjøtt frem til høsten 2021. NM består av 2 konkurranser i året, en knyttet til julemat og en knyttet til grillsesongen. Syvende november er kåringen for julemat, med Foodtech som samarbeidspartner.

Les mer