Matindustri

PRODUKSJON | trygg mat og drikke

Det er viktig at alle land produserer mest mulig av maten til egen befolkning selv, det er bærekraftig og riktig. Maten som lages i Norge bidrar til 100.000 arbeidsplasser over hele landet og Foodtech har i over 30 år bistått matprodusenter innen alle former for produksjon av mat og drikke. På referanselisten vår finner du store og små produsenter innen pizza, kaker, lomper, bakeri, ferdig retter, kjøtt, fjærkre, fisk, juice, cider osv. Det gleder oss å se fokuset på høy kvalitet ut fra store anlegg så vel som mange nye lokalprodusenter. Økt fokus på selvforsyning gjør at vi ser frem til å bistå norske produsenter innen mat og drikke.


Er det noe vi kan hjelpe deg med?
Raymond Wiig
Markedsdirektør, Foodtech Gruppen
raymond@foodtech.no


STUDERER HVERT TRINN I VERDIKJEDEN
Foodtech leverer komplette produksjonsanlegg med liten eller stor grad av automasjon. Vi bistår våre kunder med planlegging av prosess, logistikk og rutiner. Felles for nyere anlegg er fokus på høyere grad av matsikkerhet, presisjon og retur baner, rett og slett rene gulv og lite svinn.

Gode rutiner rundt nedkjøling og lagring, samt effektive løsninger med god logistikk gir økt matsikkerhet og lengre levetid på produktene. Hurtigkjølere og sjokkfrysere fungerer ved raskt reduserende temperaturer på matprodukter. Rask avkjøling minimerer tap fra fordamping sammenlignet med en vanlig kjølig prosess.

I tillegg tilbyr vi systemer for “High Pressure Processing” (HPP), en konserveringsmetode der matvarene utsettes for et ekstremt høyt trykk som dreper bakterier og gjærsopp. Denne metoden kan øke holdbarheten på enkelte matvarer med opptil 50 dager uten å tilsette konserveringsmidler og matvarene blir sunnere og friskere.

MINDRE PLAST
Foodtech tilbyr også nyutvikling innen emballasje som brukes av matvareindustrien over hele verden. Fokus er redusert bruk av plast ved emballaering.

De nyeste metodene er:

  • Slimfresh – skinn pakking på pappbrett
  • Slicefresh – fantastisk løsning for å pakke sliced produkt på papp-plate i MAP konfigurasjon
  • Paperseal – pappskål med barriereegenskaper som tilsvarende plast skål

Med disse pakkemetodene oppnår vi en plastreduksjon opp mot 80%, en uovertruffen branding av produktet, samt at varene blir penere å se på.

FØLGER TRENDENE NØYE
Foodtech har alltid hatt som målsetning å være blant de mest innovative leverandørene i bransjen, derfor følger de nøye med på alt som skjer i inn- og utland:

En helt klar trend er økningen innen lokalprodusert mat og drikke, og vi har vært heldig å få bistått med gode løsninger for mange aktører de siste årene. Vi ser det er en helt annen selvtillit der ute, grundere som tør og ønsker å gjøre en forskjell, godt støttet av staten som stiller med midler og har et sterkt ønske om økt lokal produksjon i Norge.

Vi ønsker fortsatt å være, en god og konstruktiv samtalepartner når det kommer til bærekraftige løsninger for aktører innen drikke og matproduksjon. Derfor er vårt aller viktigste bærekraftsmål å bistå kundene våre slik at de oppfyller sine bærekraftsmål.

Har du spørsmål vedrørende matproduksjon så kontakt oss!

Jan Roar Uthus
Salg frukt, grønt og drikkeproduksjon
jru@foodtech.no

Alf Godal
Salg kjøtt, fjærfe og fisk produksjon
ag@foodtech.no

Daniel Bjørnebekk
Salg bakeriproduksjon
db@foodtech.no

Mette Løfblad
Salg storkjøkken
mette@foodtech.no

Siste innlegg

NYHET | Heinzelmann multifunksjonsmaskin

Foodtech presenterer Heinzelmann CHEF-X! Heinzelmann CHEF-X er en multifunksjonell, profesjonell kjøkkenmaskin, utviklet i et samarbeid mellom kokker og Heinzelmann sitt tyske ingeniørteam for å møte […]

Les mer
kuldetekniker

LEDIG STILLING SOM KULDETEKNIKER

Vil du være med på vår videre satsning?  Bli med på laget! Serviceavdelingen i FOODTECH Interiør og Storkjøkken har i dag 27 ansatte, hvorav 2 […]

Les mer

BAKERI | produksjon og utsalg

Driver du et bakeri, eller drømmer du om å starte? Foodtech kan hjelpe deg med hele prosessen – hos oss får du utstyr både til […]

Les mer