BRINGEBÆRLANDET | drikkeproduksjon

Produksjon av musserende hos Bringebærlandet.

Bringebærlandet benytter DEN KLASSISKE METODEN i sin produksjon. Den klassiske metoden kalles også méthode traditionelle eller champagnemetoden. Den stille basevinen tappes på flasker, og gjær og sukker tilsettes før en bruskork settes på, da starter annengangsgjæringen i flasken. Når lagringen er unnagjort, må bunnfallet fjernes. Flasketuten fryses, og proppen med bunnfall kan dermed fjernes uten at boblene i vinen slipper ut. Dette kalles dégorgement. Før korken settes på, tilfører produsenten ofte en blanding av basevin og sukker for å gi vinen ønsket sødme. Dette kalles dosage.


Ansvarlig for prosjektet:
Jan Roar Uthus
Salg frukt, grønt og drikke
Telefon: 99 37 98 88
E-post: jru@foodtech.no

Fagområde:
Frukt, grønt og drikke, MATINDUSTRI

Kunde:
Bringebærlandet

Adresse:
Drøbak