20 Kantine Buffet

OPPSTART | har du hatt stengt?

Flere serveringssteder har en del utstyr som vil kreve litt ekstra vedlikehold etter å ha stått urørt i en periode. Her er noen tips, er du usikker så kontakt oss – vi hjelper deg både under og etter Covid-19!

PASS PÅ DETTE!

Ved start av utstyr med pumper eller motorer – hør etter ulyder. Høyfrekvent lyd når maskin er i drift indikerer problemer. Skru av utstyr og kontakt oss.

Fuktighet kan gi grobunn for sopp, bakterier og mikroorganismer. Utstyr som oftest er utsatt for dette er kaffemaskiner, oppvaskmaskiner, heveskap/prosessorskap og kombidampere/ovner. For å redusere risiko bør alt utstyret rengjøres grundig og desinfiseres.

Noe utstyr er utsatt for kalkavleiringer og belegg som kan påvirke ventiler, dyser og rørsystemer etc.

På eldre produkter og der strøm er frakoblet kan noe utstyr miste programvaren sin, eller glemme innstillinger og f.eks. doseringsmengde
grunnet flatt back-up batteri. Dette må da resettes/kalibreres.


KONTAKT OSS
service@foodtech.no | 98 08 00 88 | foodtech.no

Trenger du nytt utstyr?
salg@foodtech.no | 22 08 70 70


NOEN PRODUKTER DU SKAL VÆRE EKSTRA OPPMERKSOM PÅ:

KAFFEMASKINER

Spillbrett, kaffegrutbeholder må vaskes nøye og bør desinfiseres. Varmtvannsboiler, slanger, pumper og dyser bør skylles godt. Kjør fullt vaskeprogram.

Pakninger på bryggegrupper kan bli hardere/mykere og lekke, samt at rørsystemer kan tette seg.

OPPVASKMASKINER

Bør sjekkes etter lekkasjer spesielt ved koblinger, ventiler og dørpakninger, samt høre etter ulyder.
Man bør se etter om alle slanger og alt av dyser ikke har tettet seg slik at vaskekvaliteten blir like bra som før. Såpeanlegg bør sjekkes da såpen kan krystallisere seg og tette ventiler, pumper og slanger. Spesielt viktig ved tunnelloppvaskmaskiner.
Anbefaler også kunder å vaske opp alt rent på nytt, som nå har stått lagret ubrukt en stund og samlet støv.

KOMBIDAMPERE, OVNER OG HEVESKAP/PROSESSORSKAP

Bør vaskes grundig, desinfiseres innvendig og dørpakninger bør renses og deretter smøres med silikonspray.

Såpeanlegg bør sjekkes da såpen kan krystallisere seg og tette ventiler, pumper og slanger.

ISBITMASKINER

Bør vaskes grundig! Vi anbefaler at det brukes kloroppløsning
(1dl Klorin til 3,9 liter vann) til dette. Man bør produsere 2 brett med kloroppløsning og min. 2 brett med vann før bruk. Doseringsmulighet, tanksystem og vanntilkobling kan variere. Ved usikkerhet, kontakt oss.

BESTILL SERVICE HER

Siste innlegg

JULEKUPP | kombidamper

Nå kan du gjøre et julekupp på våre kombidampere fra UNOX. Tilbudet gjelder på UNOX Cheftop 7GN og UNOX Cheftop 10GN. Prisen inkluderer understell, avløpssett […]

Les mer

KJØKKEN | til ditt serveringssted

Foodtech er en vareleverandør med lang og bred kompetanse innen storkjøkken og serveringsløsninger. Vi er en totalleverandør, noe som betyr at vi kan hjelpe deg […]

Les mer

TV AKSJONEN 2020

Foodtech støtter TV aksjonen 2020! Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak […]

Les mer