20 Kantine Buffet

OPPSTART | har du hatt stengt?

Flere serveringssteder har en del utstyr som vil kreve litt ekstra vedlikehold etter å ha stått urørt i en periode. Her er noen tips, er du usikker så kontakt oss – vi hjelper deg både under og etter Covid-19!

PASS PÅ DETTE!

Ved start av utstyr med pumper eller motorer – hør etter ulyder. Høyfrekvent lyd når maskin er i drift indikerer problemer. Skru av utstyr og kontakt oss.

Fuktighet kan gi grobunn for sopp, bakterier og mikroorganismer. Utstyr som oftest er utsatt for dette er kaffemaskiner, oppvaskmaskiner, heveskap/prosessorskap og kombidampere/ovner. For å redusere risiko bør alt utstyret rengjøres grundig og desinfiseres.

Noe utstyr er utsatt for kalkavleiringer og belegg som kan påvirke ventiler, dyser og rørsystemer etc.

På eldre produkter og der strøm er frakoblet kan noe utstyr miste programvaren sin, eller glemme innstillinger og f.eks. doseringsmengde
grunnet flatt back-up batteri. Dette må da resettes/kalibreres.


KONTAKT OSS
service@foodtech.no | 98 08 00 88 | foodtech.no

Trenger du nytt utstyr?
salg@foodtech.no | 22 08 70 70


NOEN PRODUKTER DU SKAL VÆRE EKSTRA OPPMERKSOM PÅ:

KAFFEMASKINER

Spillbrett, kaffegrutbeholder må vaskes nøye og bør desinfiseres. Varmtvannsboiler, slanger, pumper og dyser bør skylles godt. Kjør fullt vaskeprogram.

Pakninger på bryggegrupper kan bli hardere/mykere og lekke, samt at rørsystemer kan tette seg.

OPPVASKMASKINER

Bør sjekkes etter lekkasjer spesielt ved koblinger, ventiler og dørpakninger, samt høre etter ulyder.
Man bør se etter om alle slanger og alt av dyser ikke har tettet seg slik at vaskekvaliteten blir like bra som før. Såpeanlegg bør sjekkes da såpen kan krystallisere seg og tette ventiler, pumper og slanger. Spesielt viktig ved tunnelloppvaskmaskiner.
Anbefaler også kunder å vaske opp alt rent på nytt, som nå har stått lagret ubrukt en stund og samlet støv.

KOMBIDAMPERE, OVNER OG HEVESKAP/PROSESSORSKAP

Bør vaskes grundig, desinfiseres innvendig og dørpakninger bør renses og deretter smøres med silikonspray.

Såpeanlegg bør sjekkes da såpen kan krystallisere seg og tette ventiler, pumper og slanger.

ISBITMASKINER

Bør vaskes grundig! Vi anbefaler at det brukes kloroppløsning
(1dl Klorin til 3,9 liter vann) til dette. Man bør produsere 2 brett med kloroppløsning og min. 2 brett med vann før bruk. Doseringsmulighet, tanksystem og vanntilkobling kan variere. Ved usikkerhet, kontakt oss.

BESTILL SERVICE HER

Siste innlegg

BRØDSKJÆREREN | vår egen kjendis

SELVBETJENT BRØDSKJÆRER. For 15 år siden fantes det ikke brødskjærere i norske dagligvarebutikker. I dag finner man en JAC brødskjærer i selv den minste lokalbutikk, […]

Les mer

BÆREKRAFT | norsk mat

Vi er stolte av maten som lages i Norge! Lokalprodusert mat og drikke er i vinden som aldri før og den økte etterspørselen gir nye […]

Les mer

PRODUKSJON | trygg mat og drikke

Det er viktig at alle land produserer mest mulig av maten til egen befolkning selv, det er bærekraftig og riktig. Maten som lages i Norge […]

Les mer