Nyheter

OPPSTART | har du hatt stengt?

Flere serveringssteder har en del utstyr som vil kreve litt ekstra vedlikehold etter å ha stått urørt i en periode. Her er noen tips, er du usikker så kontakt oss – vi hjelper deg både under og etter Covid-19! PASS PÅ DETTE! Ved start av utstyr med pumper eller motorer – hør etter ulyder. Høyfrekvent […]

BÆREKRAFT | norsk mat

Vi er stolte av maten som lages i Norge! Lokalprodusert mat og drikke er i vinden som aldri før og den økte etterspørselen gir nye muligheter for både små og større produsenter. Ut fra et bærekraft- og samfunnsnytte perspektiv bør alle land produsere mest mulig av maten som trengs til egen befolkning, pr i dag […]

PRODUKSJON | trygg mat og drikke

Det er viktig at alle land produserer mest mulig av maten til egen befolkning selv, det er bærekraftig og riktig. Maten som lages i Norge bidrar til 100.000 arbeidsplasser over hele landet og Foodtech har i over 30 år bistått matprodusenter innen alle former for produksjon av mat og drikke. På referanselisten vår finner du […]

Covid-19 pandemien.

Foodtech tar Covid-19 pandemien på alvor. Derfor opprettholder vi drift og vil være tilgjengelige for våre kunder med nye maskiner, deleleveranser og service slik at norsk matindustri, dagligvarebutikker, bensinstasjoner og andre serveringssteder kan operere så effektivt som mulig til tross for krisen vi nå opplever. Vi har strenge rutiner for renhold av verktøy og utstyr som brukes i forbindelse med service og holder kontinuerlig et øye med nye tiltak og regler fra regjeringen.

DAGLIGVARE | nytt magasin

Visste du at Foodtech leverer alt utstyr du trenger til din dagligvarebutikk? I vårt nye magasin for dagligvare kan du lese mer om hva Foodtech kan hjelpe deg med og se litt av vårt utvalg for butikk.

Foodtech sponser NM i kjøttprodukter

Foodtech har inngått et 2 års samarbeid med Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund om sponsing av Norgesmesterskapene i kjøtt frem til høsten 2021. NM består av 2 konkurranser i året, en knyttet til julemat og en knyttet til grillsesongen. Syvende november er kåringen for julemat, med Foodtech som samarbeidspartner.

MATSVINN | Redusér matsvinn i disk

Serveringsbransjen er utfordret til å redusere matsvinn med 50% innen 2030, for å oppnå dette kreves det ikke ett, men en serie med tiltak. Foodtech sitt viktigste bærekraftsmål er å bistå våre kunder å nå sine bærekraftsmål og vi vil belyse flere mulige tiltak for å redusere svinn.

KANTINE | mer enn lunsj

Trenger du hjelp til fornyelse eller renovering av din kantine? Eller trenger du hjelp til å finne den beste løsningen for en ny kantine i nytt bygg? Stort eller lite areal, stor eller liten endring – størrelse spiller ingen rolle. Foodtech har lang erfaring og kompetanse på dette området og kan hjelpe deg å finne […]

MATSVINN | matproduksjon

Det kastes mat for mange milliarder kroner per år, det er ikke bærekraftig. Norsk serveringsbransje er enig om å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2030. Så hvor starter vi? Det er ikke et enkelt tiltak som alene reduserer matsvinnet, men summen av mange tiltak fra innkjøp til matavfall. Bærekraftig matproduksjon, bærekraftige kjøkken- og serveringsløsninger. […]

KJØLEDISK | høy kvalitet er god økonomi

Et stenkast unna Majorstuen T-banestasjon, klemt mellom en café og en skobutikk, ligger spesialforretningen Fromagerie. Titter du inn vinduet, vil du få et glimt av et utvalg du sjelden ser andre steder. Faller du for fristelsen til å gå inn, blir du møtt av den herlige duften av upasteuriserte franske, italienske, og spanske oster.  Av Bjørn […]

AVTALESERVICETEKNIKER

Serviceavdelingen i FOODTECH Interiør og Storkjøkken (FIS) har i dag 20 ansatte i tillegg til et landsdekkende nettverk med servicepartnere. Vi har komplett delelager og verksted ved vårt hovedkontor i Oslo. Vi er også godkjent lærebedrift. Den rette kandidaten har fagbrev som elektroreparatør, elektriker (Gr. R eller Gr. L) eller automatiker. Du er faglig dyktig og […]

STORKJØKKEN | våre bærekraftige produkter

FOODTECH’nology er FOODTECH sitt samlebegrep for å belyse våre agenturers fortinn innen innovasjon og bærekraft. Vårt viktigste bærekraftmål er å bistå våre kunder med å nå sine. Våre produsenter fokuserer mye på å imøtekomme fremtidens krav innen; Redusert energi, vann og kjemikalierØkt holdbarhet på eksponerte varerIOT kommunikasjonRestråstoff utnyttelseMatsvinn Fokus på disse punktene samt bedre kvalitet […]

SKOLEMAT

Vurderer dere å innføre eller produsere skolemat? Forskning viser at skolemat kan bidra til å utjevne sosiale og helsemessige forskjeller blant elevene, i tillegg til at det bidrar til å øke konsentrasjonen gjennom skoledagen og bedre det sosiale miljøet på skolen. Med bakgrunn i dette er svaret enkelt, men det er likevel mange hensyn som […]

EMBALLASJE| Reduser ditt plastforbruk med 75%

Hos Foodtech er vi opptatt av våre kunders miljømål. Plastforurensing og matsvinn har den siste tiden kommet høyt på agendaen både i media og politisk, og vi har løsninger som kan hjelpe matindustrien med noen av disse utfordringene. Gjennom ny teknologi utviklet av en av våre leverandører, kan man redusere plastforbruk ved emballering med opptil […]

HPP | forleng holdbarheten på dine mat- og drikkevarer

Holdbarhet er et av de mest aktuelle temaene innen matbransjen og hvert år kastes det enorme mengder mat grunnet altfor kort holdbarhet. Høytrykks behandling av matvarer, også kalt HPP (High Pressure Processing), øker holdbarheten på ferske matvarer med opptil 50 dager. Teknologien bidrar ikke bare til å redusere matsvinn, men revolusjonerer måten vi øker holdbarheten […]

Varmegjenvinning | hvordan kan ditt bakeri spare energi og samtidig bidra til miljøet?

Energigjenvinning er gjenvinning av energi, ofte varmeenergi, som ellers ville gått tapt i omgivelsene. Denne energien blir i stedet brukt til noe nyttig. Spesielt i industribygg hvor det omveltes store mengder med energi daglig, kan dette spare miljøet stort. Ved gjenvinning reduseres klimautslipp ved at bygget bruker gjenvunnet energi i stedet for olje og gass […]

EKSPONERINGSDISK med kjøleromskvalitet

Vil du øke kvaliteten på varene i din eksponeringsdisk? Med G-consept fra Criocabin sparer du tid fordi du slipper å flytte varene til et kjølerom om natten, du får lavere vektreduksjon på de eksponerte varene, i tillegg økes holdbarheten.   KJØLEROMSKVALITET Tradisjonelle kjøledisker er produsert md tanke på eksponering/utstilling av kjøtt og andre varer. For å […]

BIOSTAR | reduserer mengden tilsetningsstoffer

Mel, vann, gjær og melkesyrebakterier. En fordeigsprosess som vil finne veien til de fleste norske deiger i fremtiden, tror Foodtech. Fordeig tilsatt melkesyrebakterier er ingen nyvinning,  den har vært tilgjengelig i Europa siden starten på 90-tallet. I Norge har denne prosessen ikke hatt særlig utbredelse, men nå satser Foodtech for fullt på denne nye ”gammeldagse” […]