Kjøtt og fjærfe er et stort produktområde hvor det hele tiden kommer nye produkter på markedet. Det blir stadig flere produkter å velge mellom av hvitt kjøtt, både i ferskvare- og frysedisken, i tillegg til at flere butikker får egne kjøledisker kun beregnet til fjærkre. Hvitt kjøtt er magert, har mindre klima-avtrykk og aksepteres av alle kulturer og religioner.
SALTEUTSTYR OG RØKANLEGG
Salteutstyr og røykanlegg er uunnværlige. Vi kan levere utstyr til hele prosessen:
- Hengebaner fra Guidoparma
- Skreddersydde prossesslinjer fra Mesmec
- Kverner, hakker og blandere fra Seydelmann
- Alteutstyr fra Fomaco
- Prosessutstyr
- Pølsestoppere fra Frey
- Røykanlegg fra VEMAG ANLAGENBAU
- Veiesystemer fra Bilwinco
- Pakkemaskiner fra Mondiniog Ulma
FARSEPRODUKSJON
Farsen er et grunnelement i mange typer kjøttproduksjon. Kverner og kvernvedlikehold er derfor viktig, likeså pakking og transport av farseprodukter. Foodtech Industri leverer maskiner for all produksjon og viderebehandling av farse:
- Frossenhuggere fra Magurit
- Kverner, hakker og blandere fra Seydelmann
- Pølsestoppere og formemaskiner fra FREY
- Klipsemaskiner fra Lorenzo Barosso
- Formeutstyr fra DJM
- Røyk- og kokeanlegg fra VEMAG ANLAGENBAU
- Stekelinjer fra Hitec
SPEKEMAT
Foodtech Industri har levert noen av de største spekematanleggene i Norge og har spesialkompetanse på produksjon av langtidsmodnet spekeskinke. Her er noe av det vi tilbyr:
- Prosessutstyr
- Hengebaner med stativer fra Guidoparma
- Høytrykk formeutstyr fra Soncini
- Klimarøyk og klimaanlegg fra VEMAG ANLAGENBAU
Spekepølser er et av våre sterkeste områder. Etter at farsen er laget kreves det en nøye overvåket klimatiseringsprosess. Vi har utstyr og kompetanse for hele prosessen:
- Frossenhuggere fra Magurit
- Kverner, blandere og hakker fra Seydelmann
- Pølsestoppere fra FREY
- Klipsemaskiner fra Lorenzo Barosso
Spekeskinker, fenalår og pinnekjøtt. Norsk spekeskinketradisjon er i endring. På den ene siden er vi i Norge dyktige til å produsere billige spekeskinker. På den andre siden opplever vi stadig mer import av langtidsmodnede spekeskinker fra utlandet. Flere norske produsenter legger derfor nå om produksjonen for å lage langtidsmodnede høykvalitetsskinker.
Foodtech Industri kjenner teknologien fra Italia og Spania, og kan levere utstyr slik at man kan kombinere det beste fra Norge, Italia og Spania: