Kjøtt og fjærfe

Vi er markedsleder med lang historie og solid kompetanse innen foredling av kjøtt og fjærfe. Sammen med våre leverandører leverer vi både nye og kjente produkter innenfor nesten alle typer kjøttproduksjon. Vår serviceavdeling har inngående kunnskap om maskinene vi har levert til kjøttindustrien gjennom mer enn 50 år.

Kjøtt og fjærfe er et stort produktområde hvor det hele tiden kommer nye produkter på markedet. Det blir stadig flere produkter å velge mellom av hvitt kjøtt, både i ferskvare- og frysedisken, i tillegg til at flere butikker får egne kjøledisker kun beregnet til fjærkre. Hvitt kjøtt er magert, har mindre klima-avtrykk og aksepteres av alle kulturer og religioner.

SALTEUTSTYR OG RØKANLEGG

Salteutstyr og røykanlegg er uunnværlige. Vi kan levere utstyr til hele prosessen:

FARSEPRODUKSJON

Farsen er et grunnelement i mange typer kjøttproduksjon. Kverner og kvernvedlikehold er derfor viktig, likeså pakking og transport av farseprodukter. Foodtech Industri leverer maskiner for all produksjon og viderebehandling av farse:    

  • Frossenhuggere fra Magurit
  • Kverner, hakker og blandere fra Seydelmann
  • Pølsestoppere og formemaskiner fra FREY
  • Klipsemaskiner fra Lorenzo Barosso 
  • Formeutstyr fra DJM
  • Røyk- og kokeanlegg fra Vemag Anlage
  • Stekelinjer fra Hitec

SPEKEMAT

Foodtech Industri har levert noen av de største spekematanleggene i Norge og har spesialkompetanse på produksjon av langtidsmodnet spekeskinke. Her er noe av det vi tilbyr:

  • Prosessutstyr 
  • Hengebaner med stativer fra Guidoparma
  • Høytrykk formeutstyr fra Soncini
  • Klimarøyk og klimaanlegg fra Vemag Anlage

Spekepølser er et av våre sterkeste områder. Etter at farsen er laget kreves det en nøye overvåket klimatiseringsprosess. Vi har utstyr og kompetanse for hele prosessen:

Spekeskinker, fenalår og pinnekjøtt. Norsk spekeskinketradisjon er i endring. På den ene siden er vi i Norge dyktige til å produsere billige spekeskinker. På den andre siden opplever vi stadig mer import av langtidsmodnede spekeskinker fra utlandet. Flere norske produsenter legger derfor nå om produksjonen for å lage langtidsmodnede høykvalitetsskinker.
Foodtech Industri kjenner teknologien fra Italia og Spania, og kan levere utstyr slik at man kan kombinere det beste fra Norge, Italia og Spania:

  • Masserings- og blodpressemaskiner fra Soncini, Parma
  • Tørrsaltemaskiner fra Soncini, Parma
  • Utbeinings- og symaskiner fra Soncini, Parma
  • Fastvekt- og naturformpresser fra Soncini, Parma