Personalrestaurant

KANTINE | mer enn lunsj

Trenger du hjelp til fornyelse eller renovering av din kantine? Eller trenger du hjelp til å finne den beste løsningen for en ny kantine i nytt bygg? Stort eller lite areal, stor eller liten endring – størrelse spiller ingen rolle. Foodtech har lang erfaring og kompetanse på dette området og kan hjelpe deg å finne de beste og mest fleksible løsningene med utgangspunkt i ditt behov.

Den største endringen i kantinebransjen er endringer i den maten som serveres, og med det et økt behov for å tilpasse eller fornye serveringsområdet og kjøkkenkapasiteten.

Foto: Foodtech

Buffeter i personalrestaurant for TOMA, Youngskvartalet.
TOMA Youngskvartalet

Det er på tide med en oppgradering av kantinen. Hvor starter du? Hvilken løsning er best for ditt nybygg eller for din kantine?

Uansett om endringen er stor eller liten kommer vi ikke utenom god logistikk og flyt på alle områder – fra varemottak til sitteområdet. Ved å ivareta logistikk, flyt og ergonomi får vi en løsning som både brukere og ansatte kan leve med i mange år.

En godt gjennomtenkt kantineløsning er en investering og ikke en kostnad. Trender og behov endres, men ved å klargjøre for fleksibilitet kan man møte endringene så fort de kommer. Det er mange ting å huske på når man skal utvikle en velfungerende kantineløsning:

 • Effektivt og ergonomisk kjøkken
 • God logistikk og riktig kapasitet for serveringsområdet
 • Fleksibel, riktig og hyggelig møblering
 • Fleksible løsninger som gjør at kantinen kan ha et liv hele døgnet
 • Optimalisert drift og løsning

SMÅ ENDRINGER KAN GI STORE RESULTATER!

KJØKKEN

Kantine i Schweigaardsgate 12, Oslo, men buffet.
Schweigaardsgate 12

Magien kommer ikke av seg selv, mat må produseres. Varer må lagres og utstyr må vaskes. Når de gode løsningene ligger til grunn, kan dyktige fagfolk bruke tiden til å skape og servere god mat til sine gjester.

Kjøkkenet er hjertet av kantinen, og det er mange faktorer som avgjør om det er et bra, eller mindre bra kjøkken:

 • Riktig kapasitet
 • Ergonomi
 • Arealutnyttelse
 • Effektivitet
 • Driftssikkerhet
 • Energieffektivitet
 • Hygiene
 • Produksjonskapasitet

 

OPPVASK

Oppvasksonen er en akilleshæl, fungerer ikke den, kan alt stoppe opp midt i serveringen. Oppvasken kan være en medvirkende årsak til høyt sykefravær og høye personalkostnader. Enkle grep kan settes inn for å minske disse risikoene. Unngå løft over skulderhøyde, unngå løft av kurver og gjør det enkelt å rydde bort det som er rent uten tunge løft.

 

VARELEVERING

Ved å kartlegge varelevering og behov opp mot mulig praktisk gjennomføring kan man spare mye tid og bryderi i løpet av driftsdagen. Vareleveransen kommer ofte midt i åpningstiden så hvordan skal det håndteres? Hvor skal tomtraller og emballasje gjøres av?

I tillegg til varelevering har vi avfall som samles opp i løpet av dagen. Mange har lang og tidkrevende vei til avfallsrom, noe som er viktig å hensynta i en tidlig planleggingsfase.

 

MATSVINN

Bærekraftig matproduksjon, bærekraftig kjøkken- og serveringsløsninger. Foodtech jobber aktivt med å finne gode løsninger som gjør at du kan nå dine bærekraftmål – vi kan sammen med deg finne løsninger som fungere for deg og din kantine. Mise en place systemer og mengdekontroll kombinert med korrekt kjøleteknikk forlenger holdbarhet og kundeopplevelse, dette er tiltak vi kan bistå med.

Vårt viktigste bærekraftmål er å bistå våre kunder å nå sine bærekraftsmål!

 

SERVERING

Utforming av serveringsområdet er av stor betydning. Fleksibilitet spiller en sentral rolle da ulike buffeter skal ha kapasitet til å servere/eksponere ulik type mat, i mange tilfeller vil man også ha behov for å endre mellom servering av varm og kald mat i samme buffet.

Fleksibel buffet som kan veksle mellom å servere varme og kalde retter.
Liten, fleksibel buffet fra Ideal AKE. Kan veksle mellom servering av varme og kalde retter.

Fleksibilitet spiller også en rolle med tanke på å kunne utnytte dette området til andre formål gjennom dagen og kvelden. Med riktig valg av løsning kan du få et rom som kan brukes til mye mer enn servering av lunsj noen få timer midt på dagen.

Hva med å ha mulighet for å kunne arrangere selskap på kveldstid eller i helgene? Sosiale happenings for de ansatte? Et utvidet rom for servering av møtemat for kunder/gjester? Hva med egen kaffebar/stasjon for de ansatte?

Uansett hvordan man velger å utvide bruksområdene til en kantine, er det viktig å ha en tanke for dette på planleggingsstadiet.

 

SITTEOMRÅDET

Personalrestaurant/kantine for TOMA, Youngskvartalet.
TOMA Youngskvartalet med innrammet serveringsområde,
noe somgjør det enkelt å benytte rommet til alle typer arrangement.

Møbler og innredning bidrar til å sette stemningen i rommet. Kantinen skal være et sosialt møterom der dine medarbeidere skal hente nye krefter og ny motivasjon for en lang og produktiv arbeidsdag.

Foodtech har et stort utvalg av møbler til kantine. Vi kan også levere skreddersydde løsninger som gir mulighet for å innrede flerfunksjonelle rom med soneinndeling.

En kantine krever mye areal og dette står ofte ubrukt store deler av dagen. Riktig møblering skaper mulighet for små og store møter. Tenker vi lenger kan rommet også brukes til sosiale arrangementer som fotballfest, fredagspils eller styremiddager. Møbler er et stemningsskapende element i seg selv og kan bidra til naturlige skiller.

 

REFERANSER

Her kan du se bilder fra et utvalg kantiner og personalrestauranter Foodtech har lever:

 

KONTAKTPERSONER

Lena Breivold

Salg storkjøkken/servering
Foodtech Interiør og Storkjøkken
Telefon: 98 22 44 82
E-post:lena@foodtech.no

 

Christoffer Madsbakken Alveid

Salg storkjøkken/servering
Foodtech Interiør og Storkjøkken
Telefon: 97 03 98 49
E-post:christoffer@foodtech.no

Siste innlegg

Covid-19 pandemien.

Foodtech tar Covid-19 pandemien på alvor. Derfor opprettholder vi drift og vil være tilgjengelige for våre kunder med nye maskiner, deleleveranser og service slik at norsk matindustri, dagligvarebutikker, bensinstasjoner og andre serveringssteder kan operere så effektivt som mulig til tross for krisen vi nå opplever. Vi har strenge rutiner for renhold av verktøy og utstyr som brukes i forbindelse med service og holder kontinuerlig et øye med nye tiltak og regler fra regjeringen.

Les mer

DAGLIGVARE | nytt magasin

Visste du at Foodtech leverer alt utstyr du trenger til din dagligvarebutikk? I vårt nye magasin for dagligvare kan du lese mer om hva Foodtech kan hjelpe deg med og se litt av vårt utvalg for butikk.

Les mer

Foodtech sponser NM i kjøttprodukter

Foodtech har inngått et 2 års samarbeid med Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund om sponsing av Norgesmesterskapene i kjøtt frem til høsten 2021. NM består av 2 konkurranser i året, en knyttet til julemat og en knyttet til grillsesongen. Syvende november er kåringen for julemat, med Foodtech som samarbeidspartner.

Les mer