Rosenberg Spiseforretning, Lillestrøm

EKSPONERINGSDISK med kjøleromskvalitet

Vil du øke kvaliteten på varene i din eksponeringsdisk? Med G-consept fra Criocabin sparer du tid fordi du slipper å flytte varene til et kjølerom om natten, du får lavere vektreduksjon på de eksponerte varene, i tillegg økes holdbarheten.

 

KJØLEROMSKVALITET

Tradisjonelle kjøledisker er produsert md tanke på eksponering/utstilling av kjøtt og andre varer. For å holde riktig temperatur i disken benyttes ventilasjon. Ventilasjon i form av vifter fører imidlertid til at kjøttet over tid tørker og mister vekt. For å redusere denne effekten mest mulig må varene flyttes over til kjølerom om nettene for å beholde kvaliteten lengst mulig.

Criocabin sitt utgangspunkt for G Consept var at de ønsket å utvikle en kjøledisk med kjøleromskvalitet der vektreduksjonen på de eksponerte varene holdes på et minimum. Ved å ha kjøleromskvalitet i disken kan varene oppbevares i disk over natten, og man oppnår enorme tidsbesparelser siden man slipper å tømme og fylle på disken hver dag.

G Consept er en ventilert spesialdisk der luftsirkulasjonen er på et minimum. Disken benytter spesialvifter som gir en svært sakte luftstrøm. I tillegg til tidsbesparelsen man oppnår ved å slippe å flytte varene sørger disken også for at vektreduksjonen holdes på et minimum og holdbarheten på varene forlenges. Visuelt fremstår varene også mer delikat over en lenger tidsperiode.

HVA VISER TESTER?

Rosenberg Spiseforretning på Lillestrøm er av de første kunden i Norge som tester ut G Consept.

Rosenberg er en kjøttforretning og pølsemaker med lange tradisjoner, de startet i Fetsund allerede i 1931. Høsten 2017 flyttet de inn i nye lokaler i Lillestrøm sentrum, og skulle i denne forbindelse fornye utstyret til produksjonskjøkken og utsalg.

Valget falt på en tradisjonell kjøledisk sammen med en G Consept disk. Dette ga unike muligheter til å teste effekten av teknikken man finner i G Consept. Begge diskene er nye, men benyttes med ulikt formål.

Rosenberg har testet svinn på svin flatbiff ved eksponering i den tradisjonelle kjøledisken ift G Consept ved å la kjøttet ligge i disken i 3 dager.

Resultat:
Etter 3 døgn i kjøledisk, uemballert, viser svin flatbiff følgende svinn:

G Consept:
Utgangspunkt:   752 gr svin flatbiff
Etter 3 døgn:      712 gr – 5,32 % svinn

Tradisjonell kjøledisk:
Utgangspunkt:  678 gr svin flatbiff
Etter 3 døgn:     616 gr – 9,15 % svinn

= 3,83 % mindre svinn i en disk med G Consept

Med en svinnreduksjon på 4-6 % og redusert arbeidstid oppnår man en god ROI return-on-investment som forvarer å investere i nye disker.

HVEM ER CRIOCABIN?

Criocabin er en italiensk produsent som har produsert kjøledisker, innredning og kjølerom til

Spesialforretninger, delikatesseforretninger og dagligvare. Fabrikken er familiedrevet og ble etablert 1984, fokuset er design og funksjon. Den største referansekunden i Norge er Maschmanns på Skøyen.

Les mer om Criocabin her

Siste innlegg

PAKKING | bærekraftige løsninger 

  Foodtech Industri er totalleverandør av pakkemaskiner til næringsmiddelindustrien og har lang erfaring innen veiing og pakking av foredlede og uforedlede produkter, både til lagring, […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

KJØKKEN | effektiviser driften

I Foodtech har vi begrepet FOODTECH’nology, som forteller deg at vi tar innovasjon og bærekraft på alvor. Våre leverandører er håndplukket av oss, for å […]

Les mer
unox_evereo_speed-x

UNOX EVEREO | FAQ

Er det mulig å kombinere kvaliteten ved langtidstilberedning med rask service?EVEREO er svaret! EVEREO er resultatet av UNOXs erfaring, kombinert med forskningsprosjekt utført av University […]

Les mer