HPP2

Dagens mattrender | Sunt, godt og stilig

Samfunnet er stadig i endring, nye trender oppstår og vi må møte markedet med nye produkter og løsninger. Vegetarisk og plantebasert kosthold, redusert matsvinn, bærekraftig mat og matkamuflering. Dette er alle trender som er godt utbredt i dagens marked. Foodtech følger med på nye trender i både inn og utland, slik at alle våre kunder kan stille godt forberedt i et marked som stadig utvikler seg.

Grønnsaker gjort om til spagetti

Med vår leverandør, Kronen, sin nye maskin, Spirello 150, kan du kutte store mengder grønnsaker i dekorative spiraler på en rask og ren måte. Du kan bruke på rotgrønnsaker som gulrøtter, poteter, gresskar og reddiker. Denne maskinen er helt i tråd med den nye «veggistrenden», ettersom grønnsaksspagetti øker i popularitet blant forbrukere. Med opptil 680 omdreininger per minutter, sprer Spirello 150 grønnsaker i meterlange spiraler på bare få sekunder. Maskinen er utstyrt med flyttbare magasiner, hvorav den ene monteres med råvaren mens den andre grønnsaken blir behandlet. Dette betyr at maskinen kan operere helt uten avbrudd.

Grønnsaker kuttet til riskorn

En annen maskin som Kronen leverer er «cube, strip and slice cutting machine». Denne maskinen kutter alt fra grønnsaker, frukt og fisk inn i små kuber, skiver og strimler. Den kan også lage vegetabilsk ris, for eksempel av brokkoli- eller blomkålstammer. Grønnsaksris er en ny og voksende trend på lik linje med grønnsakspastaen. Ved å lage ris av restgrønnsaker etter annen produksjon kan du minske matsvinn og ikke minst få en større økonomisk fortjeneste pr enhet. Avhengig av produkt og tykkelse, kan maskinen produsere mellom 300 og 3000 kg i timen. Få bedre forståelse ved å se risproduksjon her.

Matkamuflering

En annen av våre leverandører, DJM foodprocessing, er en spesialist innen porsjonering og forming av mat. 3D prosessering av mat er blitt en stor trend, ting skal se godt og fristende ut. VacForm, formingsmaskiner fra DJM, lar deg produsere maten i alle former og fasonger. Ikke bare er dette trendy, men det kan også være med på å kamuflere mat for barn og unge å gjøre at de får et mer variert og sunt kosthold.

Vår leverandør Kronen

Kronen ble etablert i 1978 som et selskap for hotell- og resturantutstyr og tilbehør. Utviklingen og produksjonen av egne maskiner for frukt, grønnsak og salatindustrien ble startet i 1992. Etter dette ble produktene raskt etablert på det internasjonale markedet. I dag har de 100 ansatte og er en globalt operativ produsent og leverandør innen matindustrien.

Vår leverandør DJM Food Processing

DJM Food Processing ble grunnlagt i 1978 og har de siste tiårene utviklet seg til en stor aktør på verdensmarkedet for produksjonsmaskiner for snacks og næringsmiddel. DJM tilbyr løsninger for alle produksjonsstrinn, fra inngangen til produktmiks til ferdige produkter. Uansett om de er hamburgere, nuggets, ferske ostepinner eller Scotch Eggs produsert i en enkelt syklus, bygger vi en lønnsom produksjonslinje fra A til Å.

 

Høres dette interessant ut? Kontakt oss gjerne.

Jan Roar Uthus

Produktsjef
Foodtech BWL
Telefon: 99 37 98 88
E-post:jru@foodtech.no

 

Siste innlegg

NYHET | Heinzelmann multifunksjonsmaskin

Foodtech presenterer Heinzelmann CHEF-X! Heinzelmann CHEF-X er en multifunksjonell, profesjonell kjøkkenmaskin, utviklet i et samarbeid mellom kokker og Heinzelmann sitt tyske ingeniørteam for å møte […]

Les mer
kuldetekniker

LEDIG STILLING SOM KULDETEKNIKER

Vil du være med på vår videre satsning?  Bli med på laget! Serviceavdelingen i FOODTECH Interiør og Storkjøkken har i dag 27 ansatte, hvorav 2 […]

Les mer

BAKERI | produksjon og utsalg

Driver du et bakeri, eller drømmer du om å starte? Foodtech kan hjelpe deg med hele prosessen – hos oss får du utstyr både til […]

Les mer