Brød

WP KEMPER | den fleksible multimaskinen

Her er linjen som gjør håndverksbaking smartere med skånsom behandling av løse og grove deiger bakt med surdeig. Og med rask omstilling kan du produsere et stort antall variasjoner på kort tid. Det gir større fortjeneste og reduserer matsvinnet.

Forbrukertrendene endrer seg og vi ser et stadig økende fokus på minimering av matavfall og reduksjon av tilsetningsstoffer i produksjon av mat. Det har gitt surdeigen en ny renessanse, først i de små bakeriene og i senere tid også i de store industribakeriene. Foodtech Bakeri og Industri har agenturet for WP Kemper i Norge og har allerede levert to linjer av deres innovative Panelinje. Det gir bakerier som vil satse på surdeigsbaking revolusjonerende muligheter.


Skånsom mot løse deiger

Reduksjon av bakehjelpemidler og bruk av surdeig, gjerne kombinert med lange liggetider og grovere deiger, gir bakeren flere utfordringer. Først og frem betyr det løsere deiger og mindre toleranse. For å få til en god produksjon med surdeig må bakeren gå tilbake til en mer naturlig deighåndtering med mer skånsomme maskiner. Panelinjen fra WP Kemper er en linje som tar høyde for dette og som sikrer en problemfri produksjon med lett renhold.


Variasjon og rask omstilling

Det har etter hvert blitt et stort fokus på matsvinn i bransjen, ikke minst fordi brød og bakervarer er produktene som vi kaster mest av. Forbrukerne har allerede vist interesse for å kjøpe mindre enheter og å unngå å kaste mat. Det gir bakerbransjen nye muligheter med både mindre brød, men også småprodukter som rundstykker og briks. Med WP Kemper Panelinje kan du kjøre produkter som er runde, firkantede og diamantformede – alt i en og samme maskin. Og omstillingen fra en form til en annen tar kun ett minutt.

Linjen er ikke beregnet for de største volumene, men har sin styrke i enkel og rask produktomstilling. Det gjør det også lett å drive innovasjon på egne produkter. Linjen har et vektområde som spenner fra en liten bolle og opp til et kilosbrød.

Småprodukter øker lønnsomheten

Med kundens økende interesse etter produkter som er mindre, vil det kunne øke inntjeningen i bakeriet. Mange bakerier har mye å hente på å komme seg bort fra å produsere bare brød. De kan øke sin bruttofortjeneste betraktelig ved å satse mer på småprodukter. Mange kunder foretrekker rundstykker og mindre enheter. Det er en mulighet det gjelder å utnytte. Med WP Kemper sin Panelinje kan man lett lage et mangfold av småprodukter som møter kundenes ønsker og som samtidig øker lønnsomheten i bakeriet.

Kjører 850 kilo deig i timen

Panelinjen kjører 850 kilo deig i timen i alle mulige fasonger. Det vil si at du i løpet av time kan kjøre 8000 små boller, 9000 briks eller 700-800 store matbrød. Alt på en og samme linje med rask omstilling mellom. Hvis man bygger opp et bakeri rundt en slik linje, kan bakeriet uten problemer produsere for en omsetning på 15-20 millioner kroner.

WP Kemper PANE - Brötchen rund

Fremtidens måte å tenke bakeri på

WP Kemper Panelinje i ti meters lengde kan produsere 95 prosent av alle produkter i et bakeri. En baker kan bygge opp et helt bakeri rundt en slik oppslagslinje. Det eneste man trenger i tillegg er eltemaskin, rask og ovn. For et eksisterende bakeri som har en maskinpark blir det litt annerledes. Det mest nærliggende er å vurdere en slik investering når det skal byttes ut en lite brukt bollelinje med liten fleksibilitet.

Bli med på prøvebaking i Tyskland!

–Hva gjør den som vil vite mer?

– Da tar du kontakt med sin kontaktperson i Foodtech, så kartlegger vi behovet. Vi vil gjerne invitere norske bakere til WP Kemper sitt prøvebakeri i Tyskland. Her kjører vi demo med bakeriets egne produkter og viser samtidig innovasjonsmulighetene som ligger her, sier Johansen.

FAKTA OM WP KEMPER

WP Kemper sine bakemaskiner for deigproduksjon, håndverkskrem og industriell deigbehandling benyttes over hele verden og de er en av de største produsentene av maskiner og baketeknologi. WP Kemper dekker hele prosessen fra deig – baking – frys, og har maskiner både for små og store produksjonsbehov. Deres Panelinje er utviklet for det tyske markedet for å dekke opp alle variasjonene innenfor håndverksbakeriene.

Les mer om WP Kemper på deres webside.

Siste innlegg

NYHET | Heinzelmann multifunksjonsmaskin

Foodtech presenterer Heinzelmann CHEF-X! Heinzelmann CHEF-X er en multifunksjonell, profesjonell kjøkkenmaskin, utviklet i et samarbeid mellom kokker og Heinzelmann sitt tyske ingeniørteam for å møte […]

Les mer
kuldetekniker

LEDIG STILLING SOM KULDETEKNIKER

Vil du være med på vår videre satsning?  Bli med på laget! Serviceavdelingen i FOODTECH Interiør og Storkjøkken har i dag 27 ansatte, hvorav 2 […]

Les mer

BAKERI | produksjon og utsalg

Driver du et bakeri, eller drømmer du om å starte? Foodtech kan hjelpe deg med hele prosessen – hos oss får du utstyr både til […]

Les mer