20 Lokalmat

BÆREKRAFT | norsk mat

Vi er stolte av maten som lages i Norge! Lokalprodusert mat og drikke er i vinden som aldri før og den økte etterspørselen gir nye muligheter for både små og større produsenter. Ut fra et bærekraft- og samfunnsnytte perspektiv bør alle land produsere mest mulig av maten som trengs til egen befolkning, pr i dag produseres bare halvparten av maten vi spiser her i Norge lokalt og produksjonen bidrar til 100.000 arbeidsplasser over hele landet. SE VÅRT NYE MAGASIN “LOKALMAT” med mye inspirasjon og utstyr for produksjon og utsalg!


Er det noe vi kan hjelpe deg med?
Raymond Wiig
Markedsdirektør, Foodtech Gruppen
raymond@foodtech.no


Foodtech har i over 30 år bistått norske matprodusenter innen alle former for produksjon av mat og drikke, på referanselisten vår kan du blant annet finne selskaper som Bama, Gorines, Ask, Juiceriet, Bakehuset, Nortura, Rosenberg og mange andre store og små produsenter innen pizza, kaker, lomper, bakeri, ferdigretter, kjøtt, fjærkre, fisk, juice, cider osv. Det gleder oss å se fokuset på høy kvalitet ut fra store anlegg så vel som mange nye lokale produsenter. Økt fokus på selvforsyning gjør at vi ser frem til å bistå norske produsenter innen mat og drikke i tiden fremover.

FRA PRODUKSJON TIL UTSALG
Foodtech kan levere enkeltmaskiner eller komplette produksjonsanlegg med liten eller stor grad av automasjon, alt etter ditt behov. Vi bistår våre kunder med planlegging av prosess, logistikk og rutiner. Felles for nye anlegg er høyt fokus på matsikkerhet, presisjon og returbaner – rene gulv og lite svinn.

Foodtech kan også hjelpe deg med utstyr om du ønsker et utsalg knyttet til din produksjon. Trenger du storkjøkkenutstyr for tilberedelse av mat eller disker til utsalg så har vi lang erfaring og kan hjelpe deg med tilpassede løsninger til dine produkter.  

Vi leverer produksjonsutstyr til store og små produksjonsbedrifter innen
BAKERI | KJØTT, FJÆRFE & FISK | FRUKT, GRØNT & DRIKKE | FERDIGMAT & CATERING | PAKKING

Ellers tilbyr vi utstyr for tilberedelse og utsalg
STORKJØKKEN | DISKER | MØBLER

BAKERI

Foodtech har jobbet med bakeribransjen helt siden oppstarten i 1990 og kjenner godt til behovene og utfordringene i små og store bakerier, vi kan bistå med kompetanse og hjelpe deg å nå de målene du har for din drift. Vi leverer utstyr til:

  • Silosystemer
  • Surdeig
  • Elting
  • Oppslag
  • Rasking
  • Steking
  • Kjøling
  • Pakking

Unifiller er en av våre leverandører som tilbyr et stort utvalg av matpumper, fyllemaskiner, dekorasjonsutstyr, ismaskiner og kakemaskiner. Alt fra kompakte bærbare bordmodeller til helautomatiske linjer.

Et lite utvalg aktuelle leverandører for bakerier:
Tagliavini ovner
VMI eltemaskiner
JAC oppslag

Se flere leverandører til Bakeri
Les mer om Foodtech Bakeri og Konditori


KONTAKT BAKERIPRODUKSJON

Daniel Bjørnebekk
Salg bakeriproduksjon
db@foodtech.no


KJØTT, FISK OG FJÆRFE

Foodtech er markedsleder med lang historie og solid kompetanse innen foredling av kjøtt, fjærfe og fisk. Sammen med våre leverandører leverer vi både nye og kjente produkter innenfor nesten alle typer kjøtt- og fiskeproduksjon. Vi leverer utstyr til:

  • Kverning/blanding
  • Salting/tromling
  • Pølse-/pålegg
  • Klipsing
  • Kok/røyk/klima
  • Veiing/pakking
  • Interntransport

Når Rosenberg Spiseforretning skulle flytte til nye lokaler fikk Foodtech gleden av å bistå med å etablere nytt konsept i Lillestrøm. Komplett nytt pølsemakeri, kjøttproduksjon og catering samt eget utsalg. Her kunne vi bruke kompetanse fra hele Foodtech, og satt sammen en gruppe med erfaring fra kjøttproduksjon, storkjøkken og servering. Sammen med kunde kom vi frem til en optimal løsning for effektiv produksjon og velegnet utsalg.

Noen andre referanser:
A. Idsøe – Kjøtt og pølseforretning i Stavanger
Aakervis Laks og Vilt – Foredling av laks og vilt i Namsos

Les mer om Foodtech Kjøtt og Fjærfe
Les mer om Foodtech Fisk


KONTAKTPERSON KJØTT, FJÆRFE OG FISK

Alf Godal
Salg kjøtt, fjærfe og fisk produksjon
ag@foodtech.no


FRUKT, GRØNT OG DRIKKE

Ulvik Frukt & Cideri

Frukt og grønt er naturens små underverker – fulle av næring og spennende næringsstoffer, men samtidig fattige på kalorier. Det norske markedet vokser jevnt og trutt. Lurer du på hvordan du skal behandle dine råvarer best mulig, kan vi hjelpe deg. Vi leverer utstyr til:

  • Vasking
  • Kutting
  • Polering
  • Skrelling
  • Juicing
  • Tapping
  • Veiing/pakking

Foodtech tilbyr systemer for “High Pressure Processing” (HPP), en konserveringsmetode der matvarene utsettes for et ekstremt høyt trykk som dreper bakterier og gjærsopp. Denne metoden kan øke holdbarheten på enkelte matvarer med opptil 50 dager uten å tilsette konserveringsmidler og matvarene blir sunnere og friskere.

En av våre kunder som benytter denne teknikken er Juiceriet

Andre spennende leverandører for frukt, grønt og drikke produsenter:
Voran – maskiner til frukt, grønt og drikke
Kronen – kutting og skrelling

Les mer om Foodtech Frukt, Grønt og Drikkeproduksjon


KONTAKTPERSON FRUKT, GRØNT OG DRIKKE

Jan Roar Uthus
Salg frukt, grønt og drikkeproduksjon
jru@foodtech.no


FERDIGMAT & CATERING

Markedet for spiseklare retter og convenience er sterkt voksende og Foodtech Industri har allerede lang erfaring med leveranser av maskiner til dette markedet. Sammen med våre samarbeidspartnere i inn- og utland, kan vi komponere komplette linjer til produksjon av convenience food.

  • Blanding
  • Veiing
  • Pakking
  • Kok og stek
  • Kjøling
  • Hurtigkjøling
  • Oppvask
  • Rustfritt

Matspecialen er en av våre kunder på ferdigmat og catering.

Les mer om Foodtech Ferdigmat


KONTAKTPERSONER FERDIGMAT

Arild Danielsen
Salg Bakeri
arild.danielsen@foodtech.no

Ivar Holtet
Salgssjef Industri
ih@foodtech.no


PAKKING

Foodtech Industri er totalleverandør av pakkemaskiner til næringsmiddelindustrien og har lang erfaring innen veiing og pakking av foredlede og uforedlede produkter, både til lagring, storhusholdning og til konsument. Vi leverer utstyr for ulik type pakking:

  • Vertikal
  • Horisontal
  • Skål
  • Skin
  • Flowpack
  • Vakuumpose
  • Dyptrekk

Foodtech tilbyr, i tillegg til tradisjonelle pakkemetoder, nyutvikling innen emballasje som brukes av matvareindustrien over hele verden. Fokus er redusert bruk av plast ved emballaering.

De nyeste metodene er:

Slimfresh
  • Slimfresh – skinn pakking på pappbrett
  • Slicefresh – fantastisk løsning for å pakke sliced produkt på papp-plate i MAP konfigurasjon
  • Paperseal – pappskål med barriereegenskaper som tilsvarer plastskål

Med disse pakkemetodene oppnår vi en plastreduksjon opp mot 80%, en uovertruffen branding av produktet, samt at varene blir penere å se på.

Leverandører innen pakking:
G. Mondini
Ulma

Les mer om Foodtech Pakking og Veiing


KONTAKTPERSON PAKKING

Henning M. Kamhaug
Salg pakkeløsning
hmk@foodtech.no


KJØKKEN

Trenger du storkjøkkenutstyr til ditt serveringssted? Foodtech er din samarbeidspartner og leverandør, vi leverer til alle typer profesjonelle kjøkken i bedriftsmarkedet og kan hjelpe deg om du trenger kjøkken for tilberedelse til utsalg.

  • kok og stek
  • kjøling
  • hurtigkjøling
  • oppvask
  • rustfritt

På Smak 2020 lanserte vi Unox BIG tralleovn med 20 platers kapasitet og særdeles kraftig utførelse. Dette er en kombinasjons ovn for alle typer varer, i ethvert miljø, fulllastet 24 timer i døgnet.

Les mer om Foodtech Storkjøkken


KONTAKTPERSON STORKJØKKEN/SERVERING

Mette Løfblad
Salg storkjøkken
mette@foodtech.no

KONTAKTPERSON STORKJØKKEN/SERVERING

Christoffer Madsbakken Alveid
Salg storkjøkken/servering
christoffer@foodtech.no


DISK & EKSPONERING

Reboli Slakterforretning, Valdres

Disker i et utsalg må være tilpasset produktene som skal eksponeres, enten det er snakk om en ostedisk, kjøttdisk, kakedisk, sjokoladedisk eller iskremdisk. Foodtech har lang erfaring med eksponering av alle typer mat, og jobber også tett med dagligvare og spesialforretninger.

  • kjøle-, varme- og nøytrale disker
  • kjøle- og nøytrale benker
  • rustfritt
  • speedovner for hurtigoppvarming ved servering

Noen av våre kunder som har utsalg tilknyttet produksjon:
Rosenberg Spiseforretning
Reboli

Les mer om Foodtech disker for spesialforretninger


KONTAKTPERSON STORKJØKKEN/SERVERING

Mette Løfblad
Salg storkjøkken
mette@foodtech.no

KONTAKTPERSON STORKJØKKEN/SERVERING

Christoffer Madsbakken Alveid
Salg storkjøkken/servering
christoffer@foodtech.no


MØBLER

Hallen Spiseri og Fiskeutsalg, Oslo

Ønsker du et serverings- og sitteområde i tilknytning til dine produksjonslokaler? Om du trenger møbler, interiør eller belysning til ditt serveringssted så har Foodtech lang erfaring og kan hjelpe deg uansett om det er snakk om et lite område med noen få bord eller et helt selskapslokale.

Les mer om Foodtech Møbler og Interiør


KONTAKTPERSON MØBLER

Gabrielle Nøddelund
Salg Møbler
gabrielle@foodtech.no


Ved all form for matproduksjon er rask nedkjøling og lagring viktig, dette gir økt matsikkerhet og lengre levetid på produktene. Vi har et stort utvalg av hurtigkjølere og sjokkfrysere som raskt reduserende temperaturer på matprodukter. Rask avkjøling minimerer tap fra fordamping sammenlignet med en vanlig kjølig prosess.

FØLGER TRENDENE NØYE
Foodtech har alltid hatt som målsetning å være blant de mest innovative leverandørene i bransjen, derfor følger de nøye med på alt som skjer i inn- og utland:

En helt klar trend er økningen innen lokalprodusert mat og drikke, og vi har vært heldig å få bistått med gode løsninger for mange aktører de siste årene. Vi ser det er en helt annen selvtillit der ute, grundere som tør og ønsker å gjøre en forskjell, godt støttet av staten som stiller med midler og har et sterkt ønske om økt lokal produksjon i Norge.

Vi ønsker fortsatt å være, en god og konstruktiv samtalepartner når det kommer til bærekraftige løsninger for aktører innen drikke og matproduksjon. Derfor er vårt aller viktigste bærekraftsmål å bistå kundene våre slik at de oppfyller sine bærekraftsmål.

Har du spørsmål vedrørende matproduksjon så kontakt oss!

Siste innlegg

BRØDSKJÆREREN | vår egen kjendis

SELVBETJENT BRØDSKJÆRER. For 15 år siden fantes det ikke brødskjærere i norske dagligvarebutikker. I dag finner man en JAC brødskjærer i selv den minste lokalbutikk, […]

Les mer

OPPSTART | har du hatt stengt?

Flere serveringssteder har en del utstyr som vil kreve litt ekstra vedlikehold etter å ha stått urørt i en periode. Her er noen tips, er […]

Les mer

PRODUKSJON | trygg mat og drikke

Det er viktig at alle land produserer mest mulig av maten til egen befolkning selv, det er bærekraftig og riktig. Maten som lages i Norge […]

Les mer